Upoznajte naše nove Prijatelje.


Pozdrav iz Yiwu, Kina

Sretan Uskršnji vikend. Želim vam puno živahne poslovne aktivnosti, čokolada i nadam se da ćete provesti kvalitetno vrijeme sa svojim prijateljima i obitelji.

Ovdje u Kini Uskrs gotovo i nije zabilježen kao događaj, pa tako i mi radimo svakodnevno, uključujući vikende, kako bismo pronašli sljedeći najbolji proizvod za vašu trgovinu.

Prošli tjedan pričao sam vam o "A" timu u akciji.. i problemu koji imamo s premještanjem skladišta.. ako ste propustili, možete nadoknaditi ovdje.

Ovaj tjedan je upravo proletio, svako jutro Coco i ja pokupimo Tomasa iz njegovog hotela i odemo vidjeti dobavljače u jednom ili drugom području ogromnog tržišta Yiwu. Malo hodamo da vidimo što bismo mogli slučajno pronaći, ali da obiđemo cijelo stalno tržište Yiwu, trebali bi nam tjedni, postoji 90.000 izložbenih prostora! Ali idemo vidjeti stare prijatelje i usput pronalazimo nove ideje.


Coco s našim agentom i novim stanodavcem sklapa dogovor.

Rekao sam vam da moramo pronaći novo skladište i dom za našu tvornicu svijeća jer je naš stari stanodavac propao. To je inače dugotrajan posao, zar ne? Ali ne ovdje u Kini, Coco se u ponedjeljak odlučila za novo skladište na petom katu skladišnog bloka nedaleko od našeg starog skladišta. U utorak nas je agent ponovno odveo na drugi pregled i nakon što smo riješili neke poteškoće s pristupom, odlučili smo nastaviti. Bez okolišavanja, ravno u ured šefa, imao je standardni ugovor već pečatiran crvenim oznakama i samo je popunio praznine. Agent je nadgledao dogovor, a Coco i šef potpisali su papir, novac je poslan putem WeChata, a agentske naknade su plaćene na licu mjesta. Imamo službeni pristup od 1. travnja, ali možemo poslati radnike sljedeći dan da izgrade ured, presele tvornicu i montiraju toalete. Nevjerojatno brzo, ni odvjetnika ni bilježnika na vidiku. Preko 1000 kvadratnih metara, pristup do dva velika lifta do utovarne rampe dovoljno velike za kontejnere od 40 stopa. Ima dovoljno prostora za tvornicu i prostora za tri kontejnera robe u bilo kojem trenutku plus lijep ured u kutu s pogledom za Coco. Imamo zakup na tri godine s opcijom produženja.

Stvari se u Kini obavljaju mnogo brže i bez ikakvih problema. I zbog toga imamo toliko projekata u razvoju da moj mozak postaje preopterećen i čini se da radimo apsurdno puno sati. Tomas, Coco i ja često radimo do ranih jutarnjih sati, a zatim doručak pa onda na sastanke. Ali nemojte nas žaliti, raditi s uglavnom malom obiteljskom tvrtkom je užitak i velika zabava. Vidjeti kako se jedinstveni i zanimljivi asortimani proizvoda tako brzo formiraju je uzbudljivo i zabavno. A budući da ne poslujemo s velikim tvorničkim korporacijama, razvijamo stvarne odnose s obrtnicima, mladim ljudima, šeficama i malim obiteljskim poduzećima puno više nego što to čini prosječni uvoznik iz Kine. Evo nekoliko primjera iz ovog tjedna...








Tako izgleda ažuriranje iz Kine za ovog tjedna.

Sretan Holi, svim našim indijskim prijateljima. Indija pršti od boja i dobre volje dok traje festival ovih nekoliko dana.

Bio sam tamo nekoliko puta u ovo doba, divlje je, dobrodušno, totalno šareno i ludo. Gospodin Chatterjee (naš čovjek u Indiji) šalje najbolje Holi želje (i nekoliko slika iz svog rodnog grada) svim AW kupcima i AW timu.



Nadamo se da je vaš dugi vikend bio dovoljno opuštajući... i više ažuriranja sljedeći tjedan.

Čuvajte se, uživajte u čokoladama!

David


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga