Tim Kina u Akciji


Pozdrav iz Yiwu, Kina.

Nadamo se da vam sve ide dobro i da ste spremni za Uskrsni vikend - uskoro! 

Sada sam napokon u Yiwuu s Coco, a prije nekoliko dana je stigao Tomas.

Prošli tjedan pričao sam vam o našem putovanju od Pokhare do Kathmandua do Guangzhoua do Yiwua.. uključujući dionicu najopasnijeg zračnog prijevoznika na svijetu. Ako ste propustili, možete nadoknaditi ovdje.

Od tada je Tomas stigao letom za Hangzhou i Coco je dogovorila automobil da ga pokupi i doveze. Sreli smo ga baš kad se prijavio u svoj hotel u središtu grada. Što je bila sreća jer kreditne kartice često ne rade, nitko ne prima gotovinu i ionako većina bankomata ne voli Visu ili Mastercard. Srećom Coco je bila tu da položi polog za njegovu sobu. Tako je “A” tim ponovno na okupu. Tomas, Coco i ja... Ovo je Tomasov prvi posjet Kini od prije pandemije.. tako da ima puno toga za nadoknaditi.



Centar grada Yiwu ovih dana sve više liči na Šangaj.


Pa, do sada ovo je bio vrlo naporan tjedan... Tomas je stigao s ogromnim popisom želja (prikupljenim od vas, naših kupaca) i izborom kreativnih ideja inspiriranih mood boardovima od naših talentiranih dizajnera. Naše vrijeme ovdje malo je ograničeno pa nas čeka užurbani raspored.. povrh toga imamo zaostalu dokumentaciju o usklađenosti koju treba ispočetka ispraviti.. mnogo toga treba riješiti licem u lice kako bismo osigurali potpunu usklađenost i omogućili pravilno obavljanje svih relevantnih testova i izdavanje certifikata. Povrh svega, naš vlasnik skladišta je bankrotirao i trebamo novo mjesto za skladištenje i utovar kontejnera, tako da između posjeta tvornici pregledavamo potencijalna skladišta.




To je prilično težak posao, većina skladišta je vlažna, mračna i potpuno neprikladna. Pretpostavljam da naš agent za nekretnine, lijepo odjeveni mladić koji vozi Teslu, igra uobičajenu igru koju svi agenti igraju... pokazujući nam prvo nekoliko loših i skupih mjesta kako bi nešto što je tek donekle dobro izgledalo sjajno.



Coco i Tomas poziraju ispred glavnog ulaza u veletržnicu.

Posljednji put kad sam bio ovdje prije 6 mjeseci, na tržnici je bilo potpuno tiho, a trgovci su se žalili da praktički nema posla. Ali sada se nešto promijenilo. Mjesto opet vrvi, iako su među Južnoamerikancima glavni kupci Rusi i Afrikanci. Nema toliko Amerikanaca ili Europljana. Neki, ali ne mnogo - tako da su naši dobavljači vrlo sretni što nas vide. Ali kada je poslovanje sporo, to dovodi do mnogo više inovacija, novih proizvoda i ideja u izobilju jer trgovci naporno rade na privlačenju trgovine.

Proveli smo jedan dan u posjeti tvornicama, a drugi istražujući glavne dijelove tržišta poklona pozdravljajući stare dobavljače. Ali onda smo jednostavno morali otići posjetiti tržnicu dragog kamenja - nije na službenoj tržnici Yiwu.. u sporednim ulicama trgovaca stare škole.. i vau, puna je svježih ideja! Cijeli dani su pojedeni istraživanjem novih fantastičnih stvari ovdje ovog puta. Jučer i danas proveli smo mnogo sati potpuno uronjeni u drago kamenje. Prekrasne stvari u koje će se, siguran sam, vaši kupci jednostavno zaljubiti. U Kini je internet ograničen (kao što vjerojatno znate - čak ni VPN-ovi sada ne rade previše dobro), ali na sreću, pronašao sam način da hakiram telefon i internet tako da imamo prilično dobru vezu i možemo istraživati na licu mjesta online i provjeriti tržišne cijene.. ovo ubrzava stvari do krajnosti. Stoga imamo pristup Google lensu, a to je također velika prednost za provjeru jesu li navedene cijene dovoljno dobre za vaše natjecanje...



Tomas pravi selekciju...

U međuvremenu natrag u skladište.

Kontejneri iz Nepala i Indije upravo su stigli, tako da je puno novih zaliha i stvari koje se brzo prodaju, ponovno na zalihama...

Vidite detalje u nastavku.

Čuvajte se i više ažuriranja sljedeći tjedan.

Sve najbolje.










Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga